FOK! wat een weer... Koufront

Goeiedag! Ik had schatrijk kunnen worden als ik gisteren de juiste voorspelling had gedaan, maar helaas zat ik er net zo ver naast als ieder ander. De verwachtingen gingen gisteren volledig de mist in. De rug van hogedruk waar we al enkele dagen mee te maken hebben is toch wel een boosdoener geweest.

Ik wil hierbij ook mijn excuses aanbieden voor de compleet verkeerde verwachting van gisteren. Het was moeilijk en dat wist ik, maar het weerbericht dat ik gisteren plaatste was gewoon volledig verkeerd. We hebben ontzettend veel satellieten en apparatuur tot onze beschikking die allerlei berekeningen voor ons uitvoeren, maar toch is en blijft het de natuur zelf die ons weer bepaalt. Soms is het makkelijk, en soms is het moeilijk. Gisteren gingen we dus allemaal de boot in. Ik ga de situatie van gisteren nog even goed bestuderen en ik zal daar van de week zeker nog even op terugkomen. De zware buien vielen in de ochtend in het zuiden en oosten, en later op de dag net over de grens in Duitsland.

Even naar vandaag. Het koufront dat de 'warme' lucht moet gaan verdrijven lijkt in de loop van de middag toch echt door te gaan komen. Dit kan zwaar weer opleveren, maar ik denk dat ik er verstandig aan doe om vanmiddag met een update te komen. Alles wat ik nu ga roepen is speculatie. In het oosten lijkt het toch nog net 29 of 30 graden te kunnen gaan worden en het lijkt dus logisch dat daar de zwaarste buien gaan vallen. Een kleine verschuiving kan echter grote gevolgen hebben. Ik hou het in de gaten.

Update 14.15 uur
Zware onweersbuien hangen nu boven de oostelijke landshelft en trekken geleidelijk naar het noordwesten toe. Dit zijn heel zware buien die voor veel overlast zorgen. Met name Flevoland moet hier de komende uren rekening mee gaan houden. Boven Duitsland zitten nieuwe zware buien en die trekken geleidelijk naar Gelderland en Overijssel toe.

Ten zuiden daarvan zit meer een aaneengesloten gebied met ' gewone' regenval en slechts een paar klappen onweer. 

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Grijs
Dit was het uitzicht wat ik gisteren had en waarschijnlijk veel mensen met mij. Alleen in het zuiden en oosten vielen er in de ochtend enkele forse onweersbuien. Het was een moeilijke, maar leerzame dag.