[HWL] Nieuw-Zeeland, Australië en België winnen

Nieuw-Zeeland, Australië en België hebben de tweede wedstrijd van Hockey World League weten te winnen. Nieuw-Zeeland versloeg Ierland, Spanje had geen moeite met Australië en België won van Frankrijk.

Nieuw-Zeeland - Ierland(Mannen, groep B)

Na het gelijkspel tegen de Oranjemannen heeft Nieuw-Zeeland dit keer de volle mep binnengehaald. In een doelpuntrijk duel tegen Ierland sleepte het team een 4-2 overwinning binnen.

In de eerste helft ging vooral Ierland op zoek naar de openingstreffer. Na twintig minuten mochten de Ieren aanleggen voor een strafbal, nadat een Nieuw-Zeelandse verdediger de inzet uit een strafcorner opzettelijk met zijn arm uit het doel hield. Alan Sothern faalde niet in en bracht zijn ploeg op een verdiende voorsprong. Lang konden zijn teamgenoten daar niet van genieten, want vier minuten later stond het al 1-1. Phil Burrows, die vijf seizoenen voor Rotterdam speelde, scoorde op zijn oude thuisveld.

Na rust kreeg het publiek drie doelpunten binnen zeven minuten voorgeschoteld. Nick Haig bracht Nieuw-Zeeland in de 48ste minuut op voorsprong. Amper dertig seconden later haalde Michael Watt aan de andere kant van het veld verwoestend uit en bracht hij Ierland terug op gelijke hoogte, maar nog geen vijf minuten later was het al raak voor Nieuw-Zeeland. Blair Hilton werkte de bal binnen: 3-2. Daarna maakte Andy Hayward het karwei via een strafcorner af.

Spanje - Australië(Mannen, groep A)

Australië heeft zich prima hersteld van de nederlaag tegen België. In de tweede wedstrijd van poule A wonnen de Aussies met 2-5 ruim van Spanje.

In de eerst helft haalde Australië het optimale rendement uit de strafcorners. Twee doelpogingen leverden twee treffers op. Ook kreeg de ploeg nog een goede mogelijkheid op 0-3, maar dat schot ging net naast. Aan de andere kant van het veld kregen de Spanjaarden een paar uitstekende kansen, waarvan er één zeker een treffer had moeten opleveren, maar die misten ze allemaal.

Drie minuten na rust was het wel raak voor de Spanjaarden. Eduard Tubau bracht met een knap schot de spanning terug in de wedstrijd. Dat duurde echter maar even. Dankzij doelpunten van Kiel Brown, Russel Ford en Robbert Hammond liep Australië binnen vijf minuten uit van 1-2 naar 1-5. In de slotseconden schoot Spanje nog raak uit een strafcorner, maar die treffer kwam te laat.

België - Frankrijk(Mannen, roep A)

De mannen van België hebben ook hun tweede duel op de Hockey World League gewonnen. Frankrijk werd met 3-0 verslagen. Eerder rekenden de zuiderburen met Australië af.

De ploeg van bondscoach Marc Lammers kwam tegen Frankrijk al snel op voorsprong. Na zeven minuten spelen bracht Loïck Luypaert de eerste treffer op het scorebord uit een strafcorner. Direct na de openingstreffer van de Rode Leeuwen, kreeg Frankrijk een aantal goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Drie opeenvolgende strafcorners waren echter niet aan Frankrijk besteed en een schot van Valentin Migneau belandde op de paal. Met nog twee minuten op de klok had België uit een goede, snelle counter op 2-0 kunnen komen, maar de inzet van Cédric Charlier ging net naast het doel van de Franse goalie.

In de tweede helft was de eerste grote kans voor België, maar de sterk keepende Matthias Dierckens hield Sebastiaan Dockier van het scoren af. Vlak nadat Elliot van Strydonck wegens een fysieke overtreding met geel naar de kant was gestuurd, verdubbelde teamgenoot Jérôme Truyens de score.

Het laatste kwartier van de wedstrijd kwam Frankrijk slechts zelden van de eigen helft. De Belgen domineerden, maar meer dan een tweetal korte hoekslagen leverden hun aanvalsdrang aanvankelijk niet op. Waar het vizier van Tom Boon bij de twee strafcorners nog niet op scherp stond, schoot hij in de slotseconde van het duel de 3-0 voor België binnen.