Beachvolleybalsters ongeslagen verder

De beachvolleybalsters Madelein Meppelink en Sophie van Gestel hebben zich donderdag geplaatst voor de achtste finales van het grandslamtoernooi in Scheveningen. Ze waren in hun derde groepsduel overtuigend met 21-14, 21-19 te sterk voor de Zwitserse vrouwen Nadine Zumkehr en Joana Heidrich.

Na hun zege in Corrientes gelden Meppelink en Van Gestel, de nummers één van de wereld, als favorieten. "Elk team in het hoofdtoernooi is goed, maar het klopt dat we nog niet ons beste spel hoefden te laten zien", liet Meppelink weten.

Net als Meppelink en Van Gestel wisten ook Sanne Keizer en Marleen van Iersel zonder verliespartij de tweede ronde te bereiken. Zij rekenden in hun derde groepsduel af met het Australische duo Louise Bawden en Taliqua Clancy: 21-17, 19-21, 15-12. Beide Nederlandse teams komen vrijdag in actie in de achtste finales.

Jantine van der Vlist en Marloes Wesselink en Jolien Sinnema en Michelle Stiekema eindigden als derde in hun poules. Zij spelen vrijdag in de eerste ronde van de knock-outfase tegen de nummers twee uit een van de andere poules.