EA zit niet achter slopen tweedehandsmarkt

Gameontwikkelaar EA ontkent dat zij Microsoft en Sony onder druk hebben gezet om de doorverkoop van tweedehands games te beperken. Peter Moore, opperbaas bij EA, zegt juist voorstander te zijn van het verkopen van tweedehands games.

"Ik vind het ecosysteem goed. Ik vind het goed dat het prijzen acht jaar lang op een acceptabel niveau heeft gehouden.", aldus Moore. Microsoft ligt momenteel zwaar onder vuur omdat het er openlijk voor uitkomt dat games gekoppeld worden aan het gebruikersaccount en regels dicteert of en hoe je een game kan doorverkopen. Sony’s eindbaas Jack Tretton zegt in een interview met GameTrailers dat de beslissing van het wel of niet doorverkopen van games een beslissing is die uitgevers zelf moeten maken en zelf mogen invullen hoe ze dit gaan doen.

Moore benadrukt dat hij niet achter het idee zit om de tweedehandsmarkt te slopen. “EA heeft nooit een gesprek gehad - en ik was altijd aanwezig - met de fabrikanten, waarin we zeiden dat er een systeem moet zijn om ons een deel van de verkoopprijs te geven of het zelfs helemaal te stoppen. Absoluut incorrect.”

Gelukkig geeft Peter Moore wel toe dat de door EA geïntroduceerde Online Pass een fout was en niet gebruiksvriendelijk tegenover de consumenten. "Het was niet erg consumentvriendelijk", aldus Moore.