'Sony verandert PS4-policy tweedehands games'

Alle kritiek die Microsoft ontvangt op het bericht dat tweedehandsgames niet zomaar te spelen zijn op Xbox One is ook Sony niet ontgaan. Om die reden zijn de Japanners nog eens hard gaan nadenken of een stap in dezelfde richting wel zo verstandig is.

Er waren tijdens de aankondiging van PlayStation 4 al meerdere geruchten die duidden op een soortgelijke blokkade of betalingssysteem voor tweedehandsgames als op Xbox One. Echter, door al het negatieve commentaar dat concurrent Microsoft momenteel ontvangt blijkt er toch een verschuiving plaats te vinden binnen Sony. De plannen schijnen zelfs helemaal geannuleerd te zijn, volgens Gematsu.

"Momenteel luistert Sony heel goed naar alle terugkoppeling die Microsoft krijgt en zal dit zeker meenemen in de besluiten. Ik neem aan dat Microsoft dit ook doet, maar dat weet ik niet zeker. Het enige wat duidelijk is is dat de afgelopen dagen echt een PR-nachtmerrie zijn voor Microsoft, maar dat wil nog niet zeggen dat ze van Sony verloren hebben. Ze zijn namelijk al vier maanden bezig met een 'oplossing' voor het tweedehandsprobleem. Wellicht zijn ze door de afgelopen dagen toch gedwongen om te zeggen: Ja, laten we het toch maar niet doen." aldus FamousMortimer die inmiddels bekend staat om zijn betrouwbare informatie. Eerder wist hij al precies te zeggen wat er ging gebeuren op de PlayStation Meeting in februari, waar PlayStation 4 werd aangekondigd.

Sony toch maar geen DRM