Hockeyers Rotterdam pakken eerste landstitel

De hockeyers van Rotterdam zijn zondag kampioen van Nederland geworden. In de derde en beslissende finalewedstrijd in de play-offs werd Oranje Zwart voor eigen publiek met 3-2 verslagen. Bas Campbell scoorde zes minuten voor tijd de winnende goal en maakte daarmee de eerste Rotterdamse landstitel uit de historie een feit.

Thuisploeg Oranje Zwart was via Rob Reckers en Niek van der Schoot tweemaal op voorsprong gekomen, maar beide keren kwamen de Rotterdammers terug. Simon Child en Timmo Kranstauber scoorden en gaven daarmee ploeggenoot Campbell de gelegenheid om in de slotfase de winnende goal te maken.

Vorig weekeinde was Rotterdam al dicht bij de landstitel. Na zaterdag het eerste duel in eigen huis gewonnen te hebben werd een dag later de tweede wedstrijd van de best-of-threeserie echter na verlenging verloren.