[EK<21] Blind roemt relaxte aanpak Pot bij Jong Oranje

Daley Blind ziet een duidelijk verschil in trainersaanpak tussen Frank de Boer en Cor Pot. Zijn coach bij Ajax is volgens Blind heel aanwezig, terwijl Pot bij Jong Oranje de teugels wat meer laat vieren. "Frank de Boer zit overal kort op en is altijd extra scherp", zegt Blind vrijdag in Israël tegen Novum Nieuws. "Cor is een heel ander type trainer. Dat betekent overigens niet dat iemand daardoor beter of minder is."

Op verzoek gaat Blind verder met de vergelijking. "Frank is een trainer die altijd heel aanwezig is en op het scherpst van de snede traint. Dat doet Cor Pot ook, maar hij doet het op zijn eigen manier." De Ajacied is niettemin te spreken over de scheidend coach van de oranjebeloften. "Het is een hele relaxte trainer. Je ziet wel nu we hier zijn dat iedereen zich ook optimaal geeft."

Blind verblijft met Jong Oranje sinds dinsdag in Israël. Omdat pas donderdag tegen Duitsland de eerste wedstrijd op het programma staat, hebben de jonge voetballers alle tijd om aan elkaar te wennen. "Het zijn vooral nog tactische trainingen", stelt Blind. "Maar ook veel positiespel en passen en trappen. Eigenlijk heel normaal."

Over de doelstelling is Blind duidelijk. "We hebben uitgesproken om de finale te halen. Dat is wel ons doel." Met het overhevelen van vele A-internationals wordt er veel van Jong Oranje verwacht. Terecht, vindt Blind. "Ik denk wel dat we een team hebben waar iets moois uit kan ontstaan."