Xbox One-lekker gaat los bij eventuele arrestatie

Er dreigt allerlei geheime informatie over de Xbox One het internet op geslingerd te worden. Daarmee dreigt in ieder geval de Australiër Dan Henry die bekend staat onder de naam SuperDaE. De man die eerder twee Xbox One Development Kits aanbood via Ebay zegt dit te doen op het moment dat hij gearresteerd wordt.

Sinds zijn Ebay-avontuur is zijn huis al eens doorzocht door de FBI en de Australische autoriteiten. Al maanden wacht hij op wat er verder staat te gebeuren met zijn persoon. Hij had gezegd dat als hij vandaag wordt gearresteerd, wat zijn persoonlijke verwachting was, hij alle informatie vrij zou geven die hij over de Xbox One bezit.

Als hij maandagavond Australische tijd niet kon inloggen op zijn ftp-server zou deze via Twitter het IP-adres, de inlognaam en het wachtwoord de wereld in sturen. Hiermee kan iedereen die dat wil dan via alleen-lezenbestanden alle informatie inzien.

Inmiddels is hij opgepakt en weer vrijgelaten op borgtocht, echter niet op beschuldiging van computercriminaliteit. Waar hij wel van wordt beschuldigd wil de Australische politie niet vertellen. SuperDaE heeft aangegeven zijn dreigement vandaag niet ten uitvoer te brengen, maar sluit niet uit dat het op een later moment alsnog gaat gebeuren.