[Play-offs] Uitslag Sparta - Roda JC

Sparta Rotterdam en Roda JC zijn er niet in geslaagd een voorsprong te nemen in de play-offs om promotie/degradatie. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Roda JC opende het duel fel. De Limburgers wonnen veel duels op het middenveld en jaagde de Spartanen goed op, wat ervoor zorgde dat de thuisploeg vaak balverlies leed. Sparta mocht van geluk spreken dat de druk van Roda niet tot doelpunten leidde in de eerste helft.

Sparta richtte zich vooral op verdedigen, wat het er voor Roda niet makkelijker op maakte. In de 56ste minuut kwam de ploeg er wel goed combinerend doorheen, maar Guus Huppert schoot de bal ver naast. Het matig gevulde Kasteel maakte ook niet bepaald indruk, waardoor de wedstrijd met vlagen een beetje treurig oogde.

De grootste kans van de wedstrijd is voor Sparta. In de 63e minuut counterde Sparta goed. Donovan Deekman schudde twee verdedigers van zich af, maar zag zijn schot met een teen geblokt worden, waardoor de bal naast de goal van Filip Kurto rolde.

Sanharib Malki kreeg tien minuten voor het laatste fluitsignaal een uitstekende mogelijkheid om de verdiende treffer binnen te schieten. De spits mikte de bal in de verre hoek, maar ziet zijn poging naast gaan.

In de blessuretijd verkeek Danilo zich op een ongevaarlijke bal, waardoor Deekman nog eenmaal op doel mocht vuren. Kurto pakte de bal en hield zijn doel schoon.

Komende zondag gaan beide ploegen uitmaken wie er volgend seizoen in de Eredivisie speelt en wie in de Jupiler League. Met het thuisvoordeel en het vertoonde spel donderdagavond lijkt Roda de beste papieren te hebben.