De Boer drie jaar langer bij Ajax

Trainer Frank de Boer heeft zijn contract bij Ajax met drie jaar verlengd tot en met de zomer van 2017. "Dit nieuwe contract is precies wat ik wilde", laat de coach weten in een verklaring. Hij leidde Ajax de laatste drie seizoenen telkens naar de landstitel.

"Ik heb het hier naar mijn zin en mijn gezin is hier gelukkig", zegt de Noord-Hollander. "Ik zie hier nog genoeg uitdagingen. We waren er snel uit, want van beide kanten zijn we zeer tevreden. Nu kan ik een vervolg geven aan waar we met elkaar aan begonnen zijn en daar heb ik veel zin in."

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is ook tevreden. "Het is geen verrassing dat we graag wilden verlengen met Frank", zegt hij op de clubsite. "Dat we er na een gesprek al uit zijn gekomen zegt alles. Het is goed voor Ajax dat Frank langer aan de club verbonden blijft."

De Boer begon in het seizoen 2006-2007 als jeugdtrainer bij Ajax. Hij was vervolgens trainer van de A1 en assistent van Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal. Eind 2010 volgde hij Martin Jol op bij het eerste elftal van Ajax. Als speler won hij in Amsterdam onder meer de Champions League en de UEFA Cup.