VVV treurt na degradatie

Twee jaar op rij ontsnapte VVV-Venlo aan degradatie, maar dit seizoen kon de Limburgse club een afdaling naar de Jupiler League niet voorkomen. Go Ahead Eagles was veel te sterk in de nacompetitie.

"De laatste jaren hebben we aan een touwtje gebungeld, maar zijn we steeds ontsnapt. Deze keer ging het helaas fout", constateerde voorzitter Hai Berden tegen het Algemeen Dagblad. "En als je heel realistisch bent, weet je dat dit een keer kon gebeuren."

De ambities van VVV krijgen een flinke tik. Niet alleen was handhaving in de Eredivisie noodzakelijk voor de komst van een nieuw stadion, de club zal nu ook niet meer spelers als Keisuke Honda, Ahmed Musa en Maya Yoshida kunnen aantrekken en loopt dus miljoenen euro's aan inkomsten mis.

"Het zal allemaal niet makkelijker worden om zulke spelers aan te trekken", beaamde Berden. "Al dit soort zaken maakt het allemaal lastig. Maar ik heb een keer eerder meegemaakt dat we degradeerden, in 2008, toen waren we binnen een jaar terug in de Eredivisie. Ik zie niet in waarom dat komend seizoen niet opnieuw mogelijk is."