Feyenoord hoeft niemand te verkopen

Feyenoord is weer een financieel gezonde club. Daardoor hoeft er geen speler De Kuip uit deze zomer.Het gezonde transferbeleid van Feyenoord heeft voor een stabiele situatie gezorgd. De club verkocht in anderhalf jaar voor 21 miljoen euro, terwijl slechts 2 miljoen euro werd besteed aan inkomende transfers. Het negatieve eigen vermogen is daardoor flink geslonken.

En dat zorgt voor meer speelruimte bij Feyenoord, geeft technisch directeur Martin van Geel aan in De Telegraaf. "We kunnen continueren waarmee we bezig zijn. Een groot aantal spelers kan zich bij Feyenoord onder de huidige technische staf verder ontwikkelen."

"We hoeven deze zomer niet meer te verkopen, zoals in het verleden. Alleen als er clubs met zeer grote transfersommen komen voor een speler moeten we er wel naar kijken."

Van Geel verlengde onlangs de contracten van Stefan de Vrij en Jordy Clasie. Hij hoopt dat Feyenoord met een vaste selectie kan groeien, ondanks 'slechts' de vijfde begroting van Nederland. "Met onze financiële middelen worden we niet automatisch weer derde volgend seizoen. Maar als het ons werkelijk lukt om dit elftal bij elkaar te houden kan een belangrijke groep spelers stappen maken."

Inkomende transfers zouden ervaring moeten meebrengen. "Ervaren spelers weten net even hoe ze een wedstrijd moeten lezen. Hier geven we gas, daar maken we een pas op de plaats. Dat soort dingen groeien als je langer prof bent. Dus als we versterken zal het een stukje ervaring moeten zijn bij het elftal."