Schoenaerts naast Rapace in misdaaddrama

Matthias Schoenaerts gaat een oud-gevangene van Guantanamo Bay spelen in het drama Alive Alone. De Belgische acteur heeft de hoofdrol naast de Zweedse actrice Noomi Rapace, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Alive Alone gaat over de relatie van een getroebleerde terrorist, gespeeld door Schoenaerts, die twijfelt over zijn terreurplannen. Hij ontmoet in Londen een vrouw, de rol van Rapace, die op de vlucht is voor een zware misdadiger. Het drama is geschreven door Khurram Longi, die ook de regie voor zijn rekening gaat nemen. De film moet in januari worden opgenomen in New York.

De 35-jarige Schoenaerts brak in 2011 internationaal door met zijn rol in het drama Rundskop, dat werd genomineerd voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Vorig jaar was de Vlaming te zien in het drama De Rouille et d'Os en dit jaar komt Blood Ties uit met Mila Kunis en Zoe Saldana. Rapace werd bekend door haar rol als Lisbeth Salander in de Zweedse verfilmingen van de Millenium-trilogie.


Schoenaerts naast Rapace in misdaaddrama (Foto: Novum)