O'Sullivan kondigt opnieuw zijn afscheid aan

In een interview na de kwartfinale van het WK snooker kondigde Ronnie O'Sullivan alweer zijn afscheid aan. De viervoudige wereldkampioen verraste vriend en vijand door te verklaren dat hij enkel was teruggekeerd naar de tafel om genoeg geld te verdienen om zo het dure schoolgeld van zijn kinderen te kunnen betalen. O'Sullivan won met 13-4 van Stuart Bingham. 

"Ik heb toen ontdekt dat ik snooker niet miste maar dat ik nog geld nodig heb", aldus de 37-jarige wereldkampioen van 2001, 2004, 2008 en 2012 op de BBC. "Ik zal eerlijk zijn: ik heb het schoolgeld van mijn kinderen de laatste twee of drie keer nog niet betaald. Ik wist niet wat er op het WK hier ging gebeuren maar nu heb ik wel al genoeg geld bij elkaar om de volgende twee jaar het schoolgeld te betalen."

The Rocket benadrukte op het einde: "Ik denk echt niet dat snooker iets voor mij is. Dit zou wel eens mijn laatste major event kunnen zijn." O'Sullivan wordt beschouwd als het grootste talent ooit maar zijn carrière wordt overschaduwd door zijn depressies en dreigementen om te stoppen met de sport omdat die hem toch niet zou liggen. Deze keer lijkt het er echter sterk op dat hij zijn keu zal voor altijd zal opbergen. 

"Als ik iets vind om me bezig te houden, zullen jullie me zeker niet meer zien. Dit is mijn allerlaatste afscheid, mijn zwanenzang. Ik ben gelukkig, ik ben er klaar mee." O'Sullivan heeft nog wel een contract ondertekend waardoor hij minimaal tien toernooien zou spelen, dit kunnen echter ook kleine lokale toernooien of toernooien op de Legends Tour zijn.  "Ik zal wel mijn contracten nog naleven en mijn sponsor plezieren en dus nog tien events spelen." O'Sullivan speelt in de halve finale van het WK snooker tegen Judd Trump.