Abrams wil toch Williams voor Star Wars-muziek

J.J. Abrams wil graag dat componist John Williams de filmmuziek voor Star Wars: Episode VII gaat schrijven. Dat zei de regisseur tegen de website Comicbookmovie. Lang ging het gerucht dat Abrams zijn goede vriend Michael Giacchino, met wie hij samenwerkte aan Star Trek: Into Darkness en Super 8, in gedachte had.

Abrams liet weten zeer onder de indruk te zijn van Giacchino's werk en graag met hem samen te werken. "Hoewel het nog vroeg is, denk ik dat John Williams de nieuwe Star Wars gaat doen. Hij was er al bij lang voordat ik kwam kijken." Giacchino liet al eerder weten zelf ook de voorkeur te hebben voor Williams. De zevende Star Wars-film staat gepland voor 2015.

De 81-jarige Williams heeft de muziek van alle zes de Star Wars-films gemaakt. Ondanks zijn hoge leeftijd is hij nog volop aan het werk, meestal aan beroemde filmreeksen waar hij al sinds het begin de muziek voor schreef. Zo maakte hij onlangs de muziek voor een documentaire over de Indiana Jones-film Raiders of the Lost Ark en de muziek voor de tv-serie The Clone Wars, die zich afspeelt in het Star Wars-universum. Hij werkt momenteel aan de muziek van Jurassic Park IV, die volgend jaar uitkomt.