J.J. Abrams sluit regie derde Star Trek niet uit

J.J. Abrams vindt het geen probleem om na Star Wars VII weer een Star Trek-film te regisseren. "Het behoort zeker tot de mogelijkheden", zegt hij in een interview voor de Amerikaanse Playboy.

"We zijn nog aan het bedenken wat de volgende stap wordt", zegt Abrams, die net de laatste hand heeft gelegd aan Star Trek: Into Darkness en binnenkort echt gaat beginnen met zijn eerste film in die andere sciencefictionreeks, Star Wars: Episode VII. "Maar zoals alles hangt het af van het verhaal." Hoe dan ook staat vast dat Abrams Star Trek 3 gaat produceren.

De 46-jarige Abrams legt uit hoe hij een nieuw scenario benadert. "Zeker bij Star Wars was het de uitdaging me niet te veel te laten beïnvloeden door wat er al was. Ik wilde eerst allerlei dingen uit vorige films vermijden of juist uitvergroten. Maar dan werk je van buiten naar binnen en zo werk ik niet. De sleutel is dat het verhaal zelf zegt waar het naartoe wil."

Daarnaast vindt Abrams het fijn dat hij altijd nog advies kan inwinnen bij de geestelijk vader van het heelal heel, heel ver weg. "Het voordeel is dat ik op ieder moment George Lucas om advies of feedback kan vragen. Dat ga ik zeker doen. Bij Star Trek was dat een stuk moeilijker, want daar was ik een minder groot fan van toen ik begon en ik kon niet naar Gene Roddenberry stappen."

Star Trek: Into Darkness gaat 6 juni in Nederland in première. Star Wars: Episode VII verschijnt in 2015.


J.J. Abrams sluit regie derde Star Trek niet uit (Foto: Novum)