FOK!filmtips van de dag: American Beauty

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Melissa houdt ontzettend van dansen en zit op klassiek ballet. Tenminste, dat denken haar ouders. Want zodra ze op de dansschool is, volgt ze eigenlijk hiphoplessen. Als Melissa mag dansen in de videoclip van een superbekende rapper doet ze iets heel doms. Om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen slikt ze stiekem XTC. Het blijft echter niet bij één pilletje, zodat Melissa's beste vrienden Fleur en Jordi zich steeds meer zorgen om haar gaan maken. Ze staan machteloos als Melissa steeds meer pillen slikt en proberen van alles om haar weer op het rechte pad te krijgen. Afblijven is te zien om 15.30 uur op Nederland 3.

Voor diegenen die bergbeklimmers waren in de jaren '80 en '90, is Catherine Destivelle een mythe. Een klimster, die na genoeg gewonnen te hebben in competities, naar iets anders zoekt en dat vind in harde bergen, die ze gaat beklimmen. Ze beklimt onder andere de Eiger en de Dru in haar eentje. Je herkent haar gezicht nog, maar ze is langzaam verdwenen uit klimtijdschriften in de afgelopen jaren. Deze documentaire is een uitnodiging om met haar mee te gaan klimmen. Au-delà des cimes (Beyond the Summits) is te zien om 18.37 uur op CANVAS.

De Burnhams lijken een perfecte familie, met een perfect huis en perfecte banen. Maar schijn bedriegt, want ze zijn bijzonder ongelukkig. Wanneer vader van de familie een conversatie heeft met de nieuwe buurjongen vindt hij een nieuw passie voor het leven. Zijn omslag brengt echter de gehele familie in verwarring met desastreuze gevolgen. American Beauty is te zien om 20.30 uur op RTL8.

Voormalig openbaar aanklager Michael Clayton, gestalte gegeven door George Clooney, werkt als 'fixer' voor een grote advocatenfirma in New York en moet ervoor zorgen dat alle vuile was van het bedrijf binnen blijft. Voor alle smerige zaakjes die directeur Marty Bach, gespeeld door Sydney Pollack, op hem afschuift, verzint Michael een oplossing. Hij is allesbehalve blij met deze functie, maar staat met zijn rug tegen de muur. Wanneer de door schuldgevoelens overmande topadvocaat Arthur Edens, een rol van Tom Wilkinson, roet in het eten gooit van een belangrijke miljoenenschikking, komt Clayton voor de grootste uitdaging van zijn carrière en zijn leven te staan. Te zien om 00.05 uur op BBC1.

Bad Teacher, X-Men: The Last Stand, Dodgeball: A True Underdog Story, Predator 2 en K-911 zijn vanavond ook op de televisie te zien.