Button: "Perez moet rustig aan doen"

Jenson Button heeft uitgehaald naar zijn teamgenoot Sergio 'Checo' Perez na de Grand Prix van Bahrein. De Brit vindt dat Perez te gevaarlijk heeft gereden. De twee McLaren-coureurs kwamen elkaar tijdens de race veelvuldig tegen.

Bij het insturen van bocht vier in ronde dertig raakte de Mexicaan de achterkant van Buttons wagen, waardoor een stukje van zijn voorvleugel afbrak. Een aantal ronden later probeerde Perez in diezelfde bocht hem nogmaals in te halen. Hij wilde er via de buitenkant voorbij, maar Button gooide de deur dicht. Perez kwam hierbij even buiten de baan terecht.

De Brit was niet blij met de acties van zijn teamgenoot en vroeg zijn team via de boordradio om hem de kalmeren. "Er werd veelal fatsoenlijk geracet, maar niet door mijn teamgenoot. Wheel-bangen bij 300 km/h is niet mijn manier van rijden. Het is fijn dat hij punten voor het team heeft gescoord, maar hij deed het niet op een nette wijze."

"Ik heb met veel verschillende teamgenoten geracet de afgelopen jaren, waaronder een vrij agressieve rijder zoals Lewis (Hamilton, red.). Maar ik ben het niet gewend dat een teammaat op het rechte stuk wiel aan wiel gaat rijden en dan ook nog eens gaat wheel-bangen. Daar komen ongelukken van, dus hij moet rustig aan doen. Ik heb lastige gevechten gehad in de Formule 1, maar niet zo vuil als dit", aldus de wereldkampioen van 2009.

Perez: "Het ging iets te ver. We waren te riskant bezig. Ik ben het ermee eens dat we te agressief waren. Maar hij was net zo agressief als ik aangezien ik een paar keer naast de baan kwam... Het is iets wat we moeten bespreken met elkaar."

Martin Whitmarsh uitte zowel lof als kritiek over zijn rijders: "Wat je vooral niet moet doen is je teamgenoot van achteren raken en hem mogelijk een lekke band bezorgen en je eigen vleugel beschadigen. Dus dat ging te ver. Jenson en Checo zijn allebei snel, daadkrachtig en naarstig opzoek naar succes. Dat is precies hoe het hoort te zijn. Dit noem je racen en wij als team laten onze coureurs daar vrij in. Dit is waar de sport om draait."