Luhukay trots na promotie met Hertha BSC

Hertha BSC keert volgend seizoen terug in de Bundesliga. Die Alte Dame wordt getraind door de Nederlander Jos Luhukay. De coach is dolgelukkig met de terugkeer van Hertha. Met nog vier wedstrijden te gaan is promotie een feit voor Hertha. Na een thuiszege op SV Sandhausen is het gat met 1. FC Kaiserslautern veertien punten.

Luhukay zag zijn ploeg zeer constant presteren dit seizoen. "We hebben maar twee wedstrijden verloren, de minste doelpunten (22, red.) geïncasseerd en de meeste doelpunten (56) gemaakt. Zo'n vorm heb ik ook bij mijn vorige promoties nog niet meegemaakt", ze hij tegen Duitse media. Luhukay promoveerde in het verleden met Borussia Mönchengladbach (2008), FC Augsburg (2011) en 1. FC Köln (2005, als assistent van Huub Stevens). "Dit was wel met afstand de moeilijkste situatie, omdat de club gedegradeerd was, sportief enorm grote problemen kende en er ook financieel veel beperkingen waren. Dat we een reeks van 21 wedstrijden zonder nederlaag hebben neergezet is daarom sensationeel", aldus de trainer.

De Nederlander kijkt vast vooruit. "Het gaat er vooral om dat we het eerste Bundesligaseizoen overleven. Dan kan je daarna weer nieuwe doelen stellen. Pas als je twee, drie jaar op het hoogste niveau meedoet, kun je je stuk voor stuk gaan verbeteren. Dat willen we met Hertha voor elkaar krijgen. Ik ben er zeker van dat we een goede rol kunnen spelen. We zullen ons absoluut niet gaan verstoppen", besluit de gevierde coach van Hertha.