[Premier League] Tottenham slaat in slotfase toe tegen City

Tottenham Hotspur heeft zondag in de Premier League dankzij een sterke slotfase afgerekend met Manchester City. In Londen boog de ploeg van coach André Villas-Boas in het laatste kwartier een achterstand om in een 3-1 zege. Door de nederlaag van City kan stadgenoot Manchester United maandag bij een overwinning op Aston Villa het kampioenschap vieren.

De Citizens kenden op White Hart Lane een vliegende start. Al na vijf minuten rondde Samir Nasri af na een fraaie pass van Carlos Tevez. De bezoekers waren voor rust de gevaarlijkste ploeg, maar in de tweede helft vochten de Spurs zich terug. Een kwartier voor tijd maakte invaller Clint Dempsey gelijk.

Dankzij een andere invaller stond de thuisploeg vier minuten later op voorsprong. Jermain Defoe jaagde de bal hard in de verre hoek. Gareth Bale, hersteld van een enkelblessure, zorgde in de 82e minuut voor de beslissing.

Tottenham, dat vijfde staat, blijft door de zege volop in de race voor Champions Leaguevoetbal. De achterstand op Arsenal bedraagt slechts twee punten. De Spurs hebben bovendien een duel minder gespeeld. Nummer vier Chelsea heeft hetzelfde puntentotaal, maar speelt zondag nog tegen Liverpool.