[JL] Volendam dichter bij titel na winst

FC Volendam heeft vrijdag een goede stap naar de titel in de Eerste Divisie gezet door met 3-1 te winnen bij Excelsior. De Wijdbroeken kwamen via Ludcinio Marengo, Levi Schwiebbe en Michiel Kramer op 3-0 voordat laagvlieger Excelsior de eer redde. Mick van Buren nam de treffer van de Kralingers voor zijn rekening.

Volendam staat nu op 57 punten uit 28 wedstrijden, vijf meer dan SC Cambuur dat dit weekeinde niet in actie komt. De Friese ploeg speelde bovendien pas 27 duels.

Nummer drie Helmond Sport (52 uit 29) en nummer vier Sparta Rotterdam (51 uit 28) speelden tegen elkaar met 1-1 gelijk. Emrullah Güvenc opende de score voor Helmond, Steef Nieuwendaal bracht Sparta weer langszij.

De strijd om de negende plaats, de laatste plek die recht geeft op de nacompetitie, blijft spannend. FC Dordrecht deed goede zaken met een 2-1 zege op De Graafschap. De Dordtenaren profiteerden van nederlagen van FC Oss (2-1 bij Telstar) en FC Den Bosch (1-2 tegen MVV) en staan nu negende met 37 punten. De Graafschap is de nummer acht met 39 punten. Oss (tiende met 37 punten) en Den Bosch (elfde met 35 punten) zitten op het vinkentouw.

Overige uitslagen Eerste Divisie vrijdag:

Go Ahead Eagles - FC Eindhoven 0-0

FC Emmen - Almere City FC 3-0