Zege cricketers op Namibië

De Nederlandse cricketers hebben de eerste van twee eendaagse wedstrijden in de World Cricket League Championship tegen Namibië gewonnen met 31 runs. De cricketers begonnen in Windhoek met batten en kwam zette in totaal 268 runs op het bord, daartegenover stond het verlies van negen wickets. Het gastland was na 48.5 overs op 237 all out. Donderdag spelen beide teams nogmaals tegen elkaar.

De productiefste Nederlanders waren Wesley Barresi (60 runs op 59 ballen), Tom de Grooth (44) en Tom Cooper (39). Timm van der Gugten onderscheidde zich als bowler, na ook nog 23 punten te hebben bijgedragen aan de score. In 9.5 overs zorgde hij dat drie Namibische batsmen naar de kant moesten en kreeg slechts 37 runs tegen.

Nederland begon de wedstrijd slecht. Het openingsduo Stephan Myburgh en Michael Swart ging na respectievelijk vier en negen runs al uit op het gooien van Louis Klazinga. Barresi als derde in de rij zette aan tot een goede periode, met ook nog Daan van Bunge (28), aanvoerder Peter Borren (18) en Mudassar Bukhari (27 not out) als navolgers.

De World Cricket League Championship is een competitie van ééndaagse wedstrijden met acht landen met een associate of top affiliate status. De beste twee landen plaatsen zich voor het wereldkampioenschap cricket in 2015. Nederland staat momenteel tweede met nog vijf wedstrijden te spelen. Oranje speelt donderdag nog tegen Namibië, in juli of augstus volgen twee wedstrijden thuis tegen koploper Ierland. De competitie wordt in het najaar afgesloten met een trip naar Canada.