Marathon Londen gaat door

De marathon van Londen gaat komende zondag gewoon door. Dat meldt de organisatie dinsdag via Facebook. "We verwachten dat de race op zondag, de inschrijving en aanverwante evenementen doorgaan zoals gepland." Wel houdt de organisatie in Londen na de bomaanslagen in Boston de veiligheidsmaatregelen tegen het licht.

Ook in de Amerikaanse sportwereld was maandag al het nodige te merken van verscherpte veiligheidsmaatregelen. Voor de NHL-wedstrijd tussen Nashville Predators en Vancouver Canucks ging de politie met honden door de sporthal op zoek naar mogelijke explosieven.

Bij de honkbalwedstrijd tussen Los Angeles Dodgers en San Diego Padres stonden er gewapende politieagenten bij de dugouts van de teams. Bij het stadion van honkbalploeg Miami Marlins werd door politieagenten met honden gepatrouilleerd bij de ingangen.

Het publiek dat de NBA-wedstrijd tussen Brooklyn Nets en Washington Wizards wilde bezoeken moest door een metaaldetector. Wedstrijden van NHL-ploeg Boston Bruins op maandag en NBA-ploeg Boston Celtics op dinsdag werden afgelast.

Ondertussen riep oud-winnaar Robert de Castella van de Boston marathon op niet te buigen voor terrorisme. de Australiër, die de race in 1986 won, liet aan Australische media weten dat 'het laatste dat we nu moeten doen is toegeven aan dit soort laffe acties'.