Advocaat vertrekt bij mislopen landstitel

De kans is erg groot dat Dick Advocaat deze zomer vertrekt bij PSV. De coach was erg teleurgesteld over het verlies tegen Ajax (2-3). Het gat met de koploper is zes punten.

Advocaat was helder is zijn oordeel. "Ajax is te sterk, die geven die 6 punten voorsprong niet meer weg", aldus de Hagenaar, die beseft dat PSV geen rol meer speelt in de strijd om de landstitel. De Eindhovenaren richten zich nu op de tweede plaats. Een pijnlijke constatering voor PSV in het jaar waarin de club honderd jaar bestaat. "De tweede plek geeft ook nog recht op deelname aan de voorrondes van de Champions League", zei Advocaat na de nederlaag tegen Ajax op de persconferentie. De coach liet weten dat hij zo goed als zeker aan zijn laatste weken bezig is bij PSV. "Als we geen kampioen worden, ga ik weg." De competitie duurt nog vier speelronden.

Advocaat vond dat zijn ploeg niet met lef speelde. "Ik vond ons allebei vrij angstig." De trainer bracht in de tweede helft Erik Pieters binnen de lijnen voor Jetro Willems. De wissel pakte niet goed uit. Pieters ging in de fout bij de 2-3 van Ajax. "Zoiets mag niet gebeuren en al helemaal niet door een international als Pieters."