Final Fantasy V verkrijgbaar voor iOS

Square Enix heeft Final Fantasy V in de App Store gezet voor iPhone, iPod Touch en iPad. Twintig jaar na de originele release van Final Fantasy V in Japan vindt deze RPG nu zijn weg naar mobiele apparaten.

Bartz en zijn Chocobo-metgezel, Princess Lenna van Castle Tycoon, de mysterieuze Galuf en de piratenkapiten Faris gaan op avontuur om de wereld te redden. De kristallen die zorgen voor vrede en welvaart in de wereld, namelijk aarde, water, vuur en wind hebben hun kracht verloren en staan op het punt vernietigd te worden.

Final Fantasy V heeft een van de meest uitgebreide job- en abilitysysteem en daar zijn Gladiator, Cannoneer, Oracle en Necromancer als jobs nog aan toegevoegd.  De ontwerper Kazuko Shibuya keerde terug om de personages en graphics compleet onder handen te nemen. De touchscreen-besturing en active-time gevechtssysteem zijn geoptimaliseerd voor de gevechten op mobiele platforms. Als extra bonus bevat deze mobiele versie ook 'The Sealed Temple' uit de latere 2006-release, de door Tetsuya Nomura ontworpen optionele eindbaas Enuo en een nieuwe soundtrack.

Final Fantasy V is via de App Store te koop voor 14,49 euro.