Schaken: "Ik wil en kan in de spits"

Feyenoord moet het zaterdag tegen sc Heerenveen stellen zonder clubtopscorer Graziano Pellè. De vraag is wie de Italiaan gaat vervangen in de spits.

Trainer Ronald Koeman lijkt voor Lex Immers in de punt te kiezen, maar volgens Ruben Schaken kan ook hij als spits uit de voeten. "Ik zou het willen en kunnen. Vorig seizoen heb ik ook een paar keer in de spits gestaan toen John Guidetti wegviel en pikte ik een paar doelpuntjes mee", zegt Schaken in Sp!ts.

"Ik ben natuurlijk geen Pellè, maar ik kan door het op mijn eigen manier in te vullen ook gevaarlijk worden en anderen in stelling brengen. Ik ben dus een optie, maar de trainer kan het ook met Lex proberen. Ik zie het wel waar hij voor kiest. Trainer Koeman heeft altijd een goed tactisch plan, dus daar heb ik wel vertrouwen in."

Feyenoord heeft na de interlandperiode slechts twee dagen om een nieuwe spits in te passen. "Aan de ene kant is het jammer dat we maar zo kort de tijd hebben, maar aan de andere kant spelen we al zo lang met elkaar samen dat we precies weten wat ieders kwaliteiten zijn", aldus Schaken.