Pannenkoekrestaurant profiteert van crisis

Het aantal pannenkoekenrestaurants is de afgelopen jaren gestegen. Er kwamen meer bezoekers en die gaven per persoon ook meer uit. Dat stelt het horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners dinsdag op basis van eigen onderzoek.

Sinds 2010 is het aantal pannenkoekenrestaurants toegenomen naar 343, een stijging van 6,7 procent. De toename wordt toegeschreven aan de economische crisis. Duurdere restaurants lijden daaronder, pannenkoekenrestaurants profiteren juist. De komende jaren zal deze ontwikkeling zich voortzetten, zo is de verwachting.

Het adviesbureau signaleert verder een tweedeling onder de pannenkoekenrestaurants. Naast de traditionele restaurants, die het vooral goed doen bij ouderen en gezinnen, zouden er steeds meer 'trendy, eigentijdse pannenkoekenrestaurants' verschijnen, die zich vooral richten op 'multiculturele stedelingen'.

Verder wordt de opkomst voorspeld van pannenkoekenketens, met vestigingen in drukke winkelgebieden en op treinstations. In diverse landen bestaan dergelijke ketens al, maar in Nederland nog niet.


Pannenkoekrestaurant profiteert van crisis (Foto: Novum)