Ron Perlman speelt veebaron in The Virginian

Ron Perlman heeft getekend voor een van de hoofdrollen in The Virginian. De Hellboy-acteur speelt een veebaron die een huurling in de arm neemt als zijn vee gestolen wordt. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Owen Wister uit 1902, dat geldt als de eerste echte westernroman. Voorheen werd het genre vooral gepubliceerd als korte verhalen en goedkope pulpboekjes.

In The Virginian komen alle bekende kenmerken van een western aan bod, waaronder een ongemakkelijke liefde tussen de revolverheld en een schooljuffrouw, en een langlopende vete die uitmondt in een revolverduel. Rode draad is een groots opgezette veediefstal die de gehele omtrek in zijn greep houdt.

Het boek werd al vijfmaal eerder verfilmd, en leidde onder meer tot de stomme film uit 1914 van Cecil B. DeMille en de speelfilm uit 1929 met Gary Cooper als de huurling. De laatste versie stamt uit 2000, een tv-film met Bill Pullman in de hoofdrol. The Virginian werd ook bewerkt tot een tv-serie, die van 1962 tot 1971 op de Amerikaanse tv te zien was.

De 62-jarige Perlman is vanaf 18 juli te zien in de sciencefictionfilm Pacific Rim van Guillermo del Toro. Naar verluidt staat ook een derde Hellboy op het programma, ook van Del Toro, maar daarover is nog niets bevestigd.


Ron Perlman speelt veebaron in western (Foto: Novum)