Froome soleert naar winst in bergetappe Critérium

Chris Froome heeft zondag op indrukwekkende wijze de afsluitende bergrit in het Critérium International gewonnen. De Brit van Team Sky soleerde op de laatste klim naar de overwinning. Zijn ploeggenoot Richie Porte werd tweede. Bauke Mollema van Blanco Pro Cycling sprintte in een achtervolgend groepje naar de derde stek.

Vluchters Mathias Frank, Francis Mourey en Thomas Voeckler gaven de etappe lange tijd kleur. De kopgroep werd echter ruim voor de meet ingerekend door het peloton. Op de afsluitende klim pakte Froome een dikke dertig seconden op zijn achtervolgers. Porte ging op ruim twee kilometer van de streep in de aanval en finishte een kleine halve minuut achter Froome.

Froome greep door zijn overwinning ook de eindzege. Hij nam Porte, die als tweede eindigde, de leiderstrui af. Tejay Van Garderen legde beslag op de derde plek. Bauke Mollema werd op een minuut vierde. Theo Bos zorgde zaterdag al voor Nederlands succes door de eerste etappe op zijn naam te schrijven.

Froome kent tot dusver een prima seizoen. De Brit won eerder al een bergrit in de de Tirreno-Adriatico en het eindklassement in de Ronde van Oman.