Vettel biedt excuses aan aan Webber

Mark Webber was erg ontdaan na de race in Maleisië. Reden hiervoor is het gedrag van teamgenoot Sebastian Vettel, die daar inmiddels zijn excuses voor aanbood.

De wereldkampioen haalde tegen de orders van het team Webber in in de slotfase. Na afloop tijdens het opfris-moment voor de podiumceremonie en op de ereplaatsen was de sfeer gespannen. "Ik heb een grote fout gemaakt. We hadden onze posities moeten houden. Het is niet zo dat ik met opzet een opdracht van het team naast me neer heb gelegd. Ik was me gewoon niet van die situatie bewust. Anders had ik ook niet zoveel risico genomen tijdens dat gevecht. Ik had het gevoel dat ik op mijn laatst setje banden iets sneller was dan Mark Webber en haalde hem in. Ik zie nu dat hij daar erg ontdaan door is en wil hem graag mijn excuses hiervoor aanbieden. Ik kan er niets meer aan veranderen. Ik kan alleen zeggen dat ik het niet met opzet deed," aldus Vettel.

Webber was na afloop enorm boos: "Het eerste deel van de race ging erg goed, ondanks dat de omstandigheden op de intermediates niet gemakkelijk waren. We kwamen op het juiste moment naar binnen voor droogweerbanden en zaten op een goede strategie. Na de laatste pitstops kreeg ik door dat de race ten einde was. Dat we banden gingen sparen en het aantal toeren omlaag zouden brengen. Zo was het voor de start van de race ook afgesproken. Maar Seb trok zijn eigen plan."