Vilhena debuteert in Oranje-selectie

Tonny Vilhena is opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatieduels met Estland (22 maart) en Roemenië (26 maart). Het is de eerste oproep voor de 18-jarige Feyenoorder. Jeremain Lens zit ook in de definitieve selectie, terwijl de PSV'er nog buiten de voorselectie werd gehouden. Hij is de vervanger van Klaas-Jan Huntelaar, die geblesseerd is afgehaakt.

"Ik dacht nog aan Ricky van Wolfswinkel, maar ik koos voor Lens na overleg met Dick Advocaat", zei bondscoach Louis van Gaal vrijdag op de persconferentie. "Die is er blij mee, mede vanwege het ritme." Mike van der Hoorn (FC Utrecht) en Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), die in de voorselectie zaten, zijn niet opgeroepen. Ook Adam Maher van AZ is buiten de selectie gevallen.

Nederland speelt op 22 maart in de Amsterdam Arena tegen Estland. Vier dagen later volgt, ook in Amsterdam, het duel met Roemenië. Oranje gaat met twaalf punten uit vier wedstrijden aan de leiding in de kwalificatiegroep.

Definitieve selectie

Doel: Maarten Stekelenburg (AS Roma), Kenneth Vermeer (Ajax), Michel Vorm (Swansea City).

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat (Feyenoord), Joris Mathijsen (Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Stefan de Vrij (Feyenoord), Ron Vlaar (Aston Villa), Bruno Martins Indi (Feyenoord).

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Jonathan De Guzman (Swansea City), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (PSV), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Tonny Vilhena (Feyenoord).

Aanval: Siem de Jong (Ajax), Jeremain Lens (PSV), Ola John (Benfica), Dirk Kuijt (Fenerbahҫe), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Ruben Schaken (Feyenoord).