Derde afscheid is definitief voor atlete Hellebaut

De Belgische hoogspringster Tia Hellebaut heeft definitief een punt achter haar carrière gezet. Dat maakte de 35-jarige atlete uit Antwerpen woensdag bekend. Een teleurstellend verlopen EK indoor, afgelopen weekeinde in Göteborg, ligt aan haar beslissing ten grondslag.

Hellebaut kwam de voorbije jaren al tweemaal terug op een beslissing om te stoppen. Een derde comeback is volgens haar echter uitgesloten. "Ondanks alle trainingen en opofferingen van de voorbije maanden, lukte het gewoon niet", vertelt ze over het EK waarin ze laatste werd in de finale. "Als ik dan terugkijk op wat ik al bereikt heb, denk ik dat het de juiste beslissing is om er nu definitief mee op te houden."

Het hoogtepunt van Hellebauts carrière was de gouden plak op de Olympische Spelen van Beijing in 2008. Kort daarna zette ze voor het eerst een punt achter haar carrière toen ze zwanger was. Acht maanden na de bevalling kwam ze op haar beslissing terug.

De tweede comeback eindigde in augustus 2010 omdat Hellebaut opnieuw zwanger was. Een klein jaar later keerde ze wederom terug in het atletiekcircuit omdat ze haar olympische titel wilde verdedigen. In Londen eindigde Hellebaut afgelopen zomer als vijfde.