Scorende Huntelaar met Schalke langs Wolfsburg

Schalke 04-spits Klaas-Jan Huntelaar heeft zaterdag het onderonsje met Bas Dost van VfL Wolfsburg in zijn voordeel beslecht. Het Bundesligaduel in de Volkswagen Arena eindigde in 4-1. Huntelaar nam vier minuten voor tijd de laatste treffer van de bezoekers uit Gelsenkirchen voor zijn rekening. Het was zijn eerste competitietreffer sinds 27 november.

Julian Draxler zette Schalke na een halfuur op voorsprong. Na de gelijkmaker van Ivica Olic , was de Duits international nogmaals succesvol. Voormalig PSV-aanvaller Jefferson Farfan zorgde in de 79e minuut voor de beslissing. Schalke klimt naar de vijfde plaats, terwijl Wolfsburg vijftiende staat.

Borussia Dortmund was voor eigen publiek met 3-1 te sterk voor Hannover 96. Robert Lewandowski was met twee treffers de grote man. Nadat Mohammed Abdellaoue iets terugdeed, tekende Julian Schieber voor de eindstand. Dortmund, dat tweede staat, kijkt nu tegen een achterstand van veertien punten aan op Bayern München, dat zondag speelt.

Rafael van der Vaart speelde met Hamburger SV met 1-1 gelijk tegen hekkensluiter Greuther Fürth. De bezoekers waren via Nikola Djurdjic zelfs op voorsprong gekomen, maar Maximilian Beister bracht HSV in de 21e minuut op gelijke hoogte. HSV, waar Jeffrey Bruma drie minuten voor tijd inviel, handhaaft zich op de zevende plaats.

Werder Bremen liet zich verrassen door FC Augsburg. Door een goal van Tobias Werner in de 29e minuut trok de laagvlieger aan het langste eind: 1-0. FC Nürnberg en SC Freiburg deelden de punten: 1-1.

Scorende Huntelaar met Schalke langs Wolfsburg (Foto: Novum)