Prins Laurent verlaat ziekenhuis

Prins Laurent verlaat donderdag het ziekenhuis in Innsbruck. Dat heeft de woordvoerder van het ziekenhuis laten weten aan de Belgische krant De Standaard. Details over zijn toestand zijn niet bekendgemaakt.

De 49-jarige prins raakte dinsdag gewond tijdens zijn skivakantie in het Oostenrijkse Lermoos. De Tiroler Tageszeitung schreef dat hij zwaargewond was maar het Koninklijk Paleis sprak dat tegen en hield het op 'inwendige bloeduitstortingen'. Laurent moest wel in het ziekenhuis blijven voor onderzoek.

Prins Laurent is de derde zoon van de Belgische koning Albert II en koningin Paola. Hij is sinds april 2003 getrouwd met Claire Coombs. Op 6 februari 2004 beviel zijn vrouw van prinses Louise. Eind 2005 kwamen daar twee zoons bij, een tweeling met de namen Nicolas en Aymeric.

Afgelopen zondag was het precies een jaar geleden dat de Nederlandse prins Friso tijdens de jaarlijkse wintersportvakantie van de Oranjes in het Oostenrijkse Lech werd bedolven onder een lawine. De prins liep door het ongeluk zware hersenschade op door zuurstofgebrek en ligt nog altijd in coma in een ziekenhuis in Londen.