NS-topman hekelt kritiek winterdienstregeling

NS-topman Bert Meerstadt vindt dat reizigersorganisaties 'piepen' over de winterdienstregeling. Dat zegt hij in een vrijdag gepubliceerd interview met nrc.next.

Volgens reizigersorganisaties valt op belangrijke trajecten in de winterdienstregeling de helft van de treinen uit. "Dat is een beetje piepen", reageert Meerstadt. Volgens de NS rijdt negentien procent van de treinen niet tijdens de winterdienstregeling.

Meerstadt zegt dat in de aangepaste dienstregeling twee keer per uur treinen rijden op de corridors in de Randstad, waar normaal gesproken vier keer per uur een intercity rijdt. "We rijden niet met de aangepaste dienstregeling omdat we het de reiziger zo graag lastig willen maken. We willen de reiziger een dienst bewijzen door voorspelbaar te zijn."

Donderdag zorgden uitspraken van de topman ook al voor gefronste wenkbrauwen bij critici. Toen liet Meerstadt in een interview met nu.nl weten dat de NS met de veel bekritiseerde winterdienstregeling 'heel erg vooroploopt' in de wereld. Buitenlandse spoorbedrijven zouden volgens hem met jaloezie naar het Nederlandse systeem kijken.