Opnieuw winterdienstregeling op het spoor

Treinreizigers hebben ook dinsdag weer te maken met een aangepaste dienstregeling. Dat meldt de NS maandagmiddag. Het is de derde dag op rij en de zesde keer sinds vorige week dinsdag dat de NS minder treinen laat rijden vanwege het winterweer.

Vorige week dinsdag werd voor het eerst sinds sneeuw begon te vallen de dienstregeling aangepast. Alleen vrijdag en zaterdag reed de NS volgens het reguliere spoorboekje.

De NS stelt dat de grote hoeveelheden sneeuw die maandag is gevallen en de aanhoudende vorst maken dat het spoor kwetsbaar blijft voor storingen aan de infrastructuur en treinen. Door minder treinen te laten rijden is er volgens de NS meer ruimte in de dienstregeling om eventuele verstoringen op te vangen.

"Door de aanpassingen vorige week, afgelopen zondag en vandaag is de treindienst ondanks enkele grotere verstoringen dit weekend en maandagmorgen beter beheersbaar gebleven voor de reiziger", aldus de NS.

Bij een aangepaste dienstregeling rijdt op veel trajecten niet elk kwartier, maar elk halfuur een trein. Daardoor kan het in de treinen en op perrons ook drukker zijn. Waar mogelijk worden treinen verlengd, belooft de NS. Reizigers moeten verder op sommige trajecten rekening houden met een overstap.


Opnieuw winterdienstregeling op het spoor (Foto: Novum)