Ambulancemedewerkers bereiden acties voor

Ambulancemedewerkers bereiden cao-acties voor. Vakbond Abvakabo FNV is niet tevreden met een cao-bod van werkgevers. De werkgevers zijn volgens Abvakabo FNV niet bereid de werkomstandigheden op de ambulance te verbeteren. De bond legt het bod dan ook met een negatief advies voor aan de leden.

Abvakabo FNV stelt dat ambulancemedewerkers de kwaliteit van hun werk achteruit zien gaan door een te hoge werkdruk. Ambulances zouden daardoor niet op tijd een patiënt van het ene naar het andere ziekenhuis kunnen vervoeren. Ook moeten ambulancemedewerkers vaak overwerken, aldus de vakbond.

De medewerkers eisen onder meer goede afspraken over roostertijden. Ook wil de bond dat oudere medewerkers geen nachtdiensten meer hoeven te draaien. Verder willen de medewerkers afspraken over goede arbeidsvoorwaarden en omstandigheden.

Het totaalbod van de werkgevers houdt volgens Abvakabo FNV een verslechtering in van onder meer het inkomen en de roostertijden. In het geval van reorganisatie geeft het bod daarnaast volgens de vakbond geen enkele vorm van werkgelegenheidsgarantie.

De cao voor ambulancepersoneel liep eind december af. Sinds afgelopen oktober zijn er gesprekken over de nieuwe cao. Onder de cao vallen vijfduizend mensen.