Brawn: "Nieuwe wagen grote stap vooruit"

Mercedes gaat in 2013 een nieuwe start maken. Het team heeft afscheid genomen van Michael Schumacher en Lewis Hamilton werd als vervanger gehaald. Ook heeft het team inmiddels een flinke reorganisatie ondergaan.

Vandaag werd in Jerez de W04 gepresenteerd, waarmee volgens Ross Brawn grote successen geboekt gaan worden. "De reorganisatie van de afgelopen achttien maanden begint haar vruchten af te werpen", aldus Brawn. "Dat is ook terug te zien in de W04. De nieuwe auto is een grote stap voorwaarts als het gaat om het ontwerp. Hij is geavanceerder en met een scherper oog voor details ontwikkeld."

"Er is door onze technische afdelingen in Brackley en Brixworth duizenden uren aan werk gestoken in de nieuwe auto, om er zeker van te zijn dat de W04 daadwerkelijk beter is dan de wagen van vorig jaar. Daarnaast zijn we ook zeer trots dat Lewis Hamilton ons team komt versterken."

"Ik denk echt dat we met Lewis Hamilton en Nico Rosberg over het sterkste rijdersduo beschikken. De rivaliteit die daar logischerwijs uit voortvloeit zal ons alleen nog maar verder naar voren helpen", besloot Brawn.