[Ligue 1] Rennes gooit plaats vier te grabbel

Stade Rennes zal na de 23e speelronde van de Ligue 1 de vierde plaats mogelijk niet meer bezetten. In de slotfase verspeelde Rennes punten tegen Lorient (2-2). De zege glipte het thuisspelende Rennes op het allerlaatst nog uit handen.

Na een half uur spelen kwamen Les Rouges et Noirs op voorsprong en wisten deze tot de rust vast te houden. In het tweede bedrijf kwamen Les Merlus echter weer op gelijke hoogte. Mevlut Erding wist de 1-1 op het scorebord te zetten. Ruim tien minuten voor het eindsignaal leek toch nog een winnende treffer te vallen. Een succesvolle inspanning van Jeremie Aladière zorgde voor de 2-1 en de ploeg van Frédéric Antonetti leek de drie punten te behalen, maar op de valreep was het Axel N'Gando die Lorient opnieuw langszij bracht.

Het puntenverlies van Rennes kan vervelende gevolgen hebben. Girondins Bordeaux, Olympique Nice en St. Étienne kunnen Les Rouges et Noirs passeren op de ranglijst. Rennes bezet de vierde plaats, de positie die recht geeft op Europa League-voetbal.