'Opnames Entourage over enkele maanden van start'

De opnames van de film gebaseerd op de tv-serie Entourage beginnen in het voorjaar of de zomer. "Mei, juni, het hangt af van wanneer iedereen beschikbaar is, maar wat mij betreft zo snel mogelijk", zegt acteur Mark Wahlberg, die de serie coproduceert, tegen de Amerikaanse muziekzender MTV.

Geruchten over een verfilming van de populaire serie van betaalzender HBO, over een acteur in Los Angeles die overal wordt bijgestaan door zijn vaste groepje vrienden en zijn agent, deden al tijden de ronde. Eerder deze week kreeg de film groen licht.

De serie, die liep van 2004 tot 2011, is gebaseerd op Wahlbergs eigen leven. Adrian Grenier vertolkte de hoofdrol van golden boy Vince Chase, een acteur wie het helemaal voor de wind gaat. Geregeld doken echte Hollywood-grootheden als James Cameron, Jimmy Kimmel en Wahlberg zelf in de serie op om een aflevering lang zichzelf te spelen.

De serie smaakte altijd naar meer en schreeuwde vanaf het begin al om een verfilming, vindt Wahlberg. "Als het publiek elke week meer wil, is dat natuurlijk prachtig. Maar voor mij was het af en toe wel frustrerend dat we geen langer, meer inhoudelijk verhaal konden vertellen. Die mogelijkheid krijgen we nu wel."

"We zijn lang bezig geweest met het scenario, om de balans tussen de personages precies goed te krijgen", vertelt Wahlberg. "We hebben nu een dijk van een script, iedereen is er erg enthousiast over. Maar het was moeilijk alle agenda's op elkaar af te stemmen."

Aan het eind van het achtste seizoen, in 2011, gingen veel van de personages hun eigen weg. Over de vraag waar iedereen staat aan het begin van de film wil Wahlberg niets kwijt.


'Opnames Entourage over enkele maanden van start' (Foto: Novum)