[WC darts] Gebroeders Huybrechts darten voor overleden vader

Kim en Ronny Huybrechts vormen tijdens het komende PDC World Cup of Darts het Belgische team. Daarmee vervullen ze één van de wensen van hun onlangs overleden vader. Begin december werden zij geconfronteerd met het plotseling overlijden van hun vader. Dit gebeurde slechts een week voordat Kim op het PDC WK in actie moest komen.

Tijdens het aankomende PDC World Cup zal de 27-jarige Kim een koppel vormen met zijn 47-jarige broer Ronny, die onlangs op de Q-School een tourkaart veroverde. Beide broers waren ontroerd toen ze te horen kregen dat ze samen het Belgische team mogen vertegenwoordigen tijdens het toernooi. Daarmee kunnen ze één van de wensen van hun vader in vervulling laten gaan.

"Onze vader was gek van darten en dit was één van zijn dromen, het is erg leuk om dit toernooi samen te mogen spelen, als onze vader nog in leven zou zijn was hij zeker hier als trotse vader aanwezig geweest”, aldus Kim. "Hij heeft zijn hele leven zelfs darts gespeeld en heeft ons alles geleerd over de sport."

"Na zijn overlijden hebben wij het er wel over gehad hoe mooi het zou zijn als we samen mochten spelen op dit toernooi en misschien zelfs te winnen. We hebben een heel moeilijke tijd achter de rug, logisch natuurlijk als je een naaste verliest, maar darts is zo’n groot deel van ons leven uit gaan maken dat dit toernooi en het feit dat we samen mogen spelen ons helpt bij de verwerking.”

Ronny vervolgt: "Ook voor mij is het een droom die uitkomt. Kim en ik hebben een groot gedeelte van ons leven samen gespeeld, we zijn naar veel toernooien samen gereisd en hebben ook vaak koppel gegooid, nu kunnen we dat laten zien op het grote podium. Ons eerste grote doel is om in de groepsfase als eerste te eindigen in onze poule, waarmee we hopelijk Australië vermeiden in de tweede ronde, daarna moeten we maar zien hoe ver we kunnen komen."

België zit in de groepsfase van de World Cup Darts in Groep H en treft hierin Hongarije en Noord-Ierland. Vrijdagmiddag staat de eester wedstrijd tegen de Hongaren op het programma. Kim heeft hoge verwachtingen: "We hebben vaak samen gespeeld in het verleden en kennen elkaar natuurlijk beter dan wie dan ook, dat moet een voordeel zijn in dit toernooi. Ronny is één van de beste darters uit België en we hebben samen al vaak toernooien gewonnen.”

De World Cup Darts starten komende vrijdag. Namens Nederland zullen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld een koppel vormen. Het Engelse team, bestaande uit Phil Taylor en Adrian Lewis, is titelverdediger.