Zimling versterkt gelederen van Mainz

Niki Zimling vertrekt naar FSV Mainz 05. De Deense middenvelder komt over van Club Brugge en tekende vrijdag een contract tot medio 2017. Het is niet bekend wat de transfersom is voor de middenvelder. De 27-jarige speler, die in het verleden namens NEC speelde, is blij met zijn nieuwe club. "Voor mij is dit de volgende stap in mijn carrière. Ik ben blij met de Bundesliga. Ik ken de ploeg een klein beetje van het oefenduel met Club Brugge in Marbella tijdens het trainingskamp", vertelt hij op de clubsite.

Door dat trainingskamp kent hij zijn nieuwe ploeg dus al een beetje. "Het is een goede ploeg, die erg georganiseert voetbal speelt. Die goede indruk heb ik ook gekregen na het contact met trainer Thomas Tuchel. De transfer is een goede beslissing", vervolgt hij.

Zijn nieuwe trainer, Thomas Tuchel, is content met zijn aanwinst. "Zimling is een complete speler voor het centrale middenvelder. Hij brengt naar voetballende kwaliteiten ook mentale kracht en internationale ervaring met zich mee. Hij is daarnaast international van Denemarken. We zijn blij dat hij bij onze groep hoort. Met zijn persoonlijkheid en uitstraling past hij zeer goed bij ons."