[AO] Azarenka stuit opmars Stephens in Melbourne

Victoria Azarenka kan zaterdag voor het tweede jaar op rij de Australian Open winnen. De titelverdedigster bereikte in Melbourne de finale door met 6-1 en 6-4 te winnen van Sloane Stephens (29), die in de vorige ronde nog had gestunt tegen Serena Williams. In de finale stuit de als eerste geplaatste Wit-Russische op de Chinese Na Li (6), die Maria Sharapova (2) in twee sets de baas was.

De wedstrijd in de Rod Laver Arena kende een zeer opmerkelijk einde. Toen Azarenka op 5-3 haar service inleverde na vijf matchpoints te hebben verprutst, liep ze plotseling van de baan om een uitgebreide medische time-out te nemen. Stephens wist zich duidelijk geen raad met de lange pauze en leverde bij de hervatting prompt haar service en zo de wedstrijd in.

"Ik had bijna de inzinking van het jaar, ik had mijn zenuwen gewoon niet meer onder controle", verzuchtte Azarenka, die geen medische redenen noemde voor haar time-out, na afloop. "Ik heb nog nooit tegen Na Li in een grote finale gespeeld. Ik kijk er echt naar uit."

Azarenka had aanvankelijk geen kind aan Stephens, die nooit eerder in een halve finale van een grandslam had gestaan en zeer onzeker oogde. De 19-jarige Amerikaanse wist in de eerste set maar één keer haar service te behouden en kwam in de tweede direct met 2-0 achter.

Naarmate de tweede set vorderde, begon Stephens een beetje in haar ritme te komen, al moest ze wel tot drie keer toe een break achterstand repareren. Toen ze haar servicegame vervolgens opnieuw inleverde, kreeg ze geen herkansing meer.


Azarenka stuit opmars Stephens in Melbourne (Foto: Novum)