FOK!filmtip van de dag: Requiem for a Dream

Moet je morgen weer aan een zware werkweek beginnen maar heb je nog geen zin om daaraan te denken? Wat beter dan een filmpje kijken om je gedachten te verzetten? En natuurlijk helpt FOK! je om een selectie te maken uit het aanbod. Onze filmtip van vandaag: Requiem for a Dream. Je moet er wel even voor opblijven.

De film wordt door Nederland 3 namelijk pas vanaf 23:25 uur uitgezonden. De tweede film van regisseur Darren Aronovsky (die twee jaar eerder debuteerde met het ijzersterke Pi) is een naargeestig meesterwerk over hoe drugs het leven van verschillende mensen in een vernietigende spiraal trekt. Het is geen makkelijke film om te kijken, maar wie daar doorheen bijt wacht een uiterst indringend stukje cinema, die je gegarandeerd niet onberoerd laat. 

Is dit allemaal te zwaar voor een zondagavond of is dit ruim na je bedtijd, dan kun je altijd nog meeleven met de bemanning van Apollo 13, vanaf 20:00 uur te zien bij RTL7. Romantische comedy-fans komen ruimschoots aan hun trekken: kijk The Back-up Plan om 20:00 uur bij RTL5 en twee uur later op dezelfde zender No Reservations.