De Boer ziet drietal spelers in zomer vertrekken

De kans is groot dat Ajax komende zomer weer afscheid moet nemen van enkele bepalende spelers. Trainer Frank de Boer denkt dat Toby Alderweireld, Christian Eriksen en aanvoerder Siem de Jong aan het eind van het seizoen voor een nieuwe uitdaging kiezen.

De Boer: "Dat zijn wel de jongens waarvan ik denk dat ze weggaan. Eerlijk gezegd. Als dat zo is dan trekken we wel een aardige jas uit." De coach verwacht niet dat er deze winterstop veranderingen plaatsvinden binnen zijn selectie. "Ik heb niemand nodig, ik heb vertrouwen in deze groep. En ik verwacht ook niet dat er iemand weggaat. Of er moet een club met een grote zak geld komen."

"We zullen creatief moeten zijn", zegt De Boer. "Wij willen niet meer een miljoenensalaris geven, maar een structuur bieden waarbij spelers de beste opleiding krijgen. Spelers moeten voor Ajax kiezen omdat ze willen investeren in hun loopbaan. En dan na drie, vier jaar vertrekken naar het grote geld in het buitenland."

De 20-jarige Eriksen is bezig aan zijn vierde seizoen in de hoofdmacht van Ajax en geldt als één van de grootste talenten in Europa. Alderweireld en De Jong, beiden 23 jaar, zijn respectievelijk vijf en zes jaar actief in het eerste van de Amsterdamse club.


De Boer ziet drietal speler in zomer vertrekken (Foto: Novum)