Sahin tijdelijk terug bij Borussia Dortmund

Nuri Sahin is na anderhalf jaar terug bij Borussia Dortmund. De Turkse middenvelder wordt voor anderhalf seizoen gehuurd van Real Madrid, dat hem eerder bij Liverpool stalde.

Sahin, in de zomer van 2011 als Duits kampioen bij Real Madrid binnengewandeld, speelde de afgelopen maanden voor Liverpool. De Koninklijke had hem daar voor een half seizoen gestald, maar op Anfield Road kwam de Turk te weinig aan spelen toe.

In een half seizoen schopte hij het in de Premier League tot slechts zeven optredens en één doelpunt. Real stalt brengt nu voor aanzienlijk langere tijd onder bij Dortmund, waar Sahin wel een aantal seizoenen uitstekend uit de verf kwam.

Dortmund heeft, met twee kampioenschappen op rij in de pocket, nu al een forse achterstand op de koploper. Bayern München heeft twaalf punten meer en dus komt de transfer van Sahin gelegen. De oud-Feyenoorder ligt nog tot medio 2017 vast bij Real, maar speelt tot juni 2014 in de Bundesliga, meldde Dortmund vrijdag op de officiële website van de club.