[FA Cup] Suárez en Sturridge loodsen Liverpool ronde verder

Liverpool heeft met de nodige moeite de vierde ronde van de FA Cup bereikt. The Reds wonnen dankzij Daniel Sturridge, die zijn debuut maakte voor Liverpool, en Luis Suárez van Mansfield Town (1-2).

Sturridge begon voor het eerst in de basis bij Liverpool na zijn overstap van Chelsea. De aanvaller had slechts acht minuten nodig om te scoren. Jonjo Shelvey bediende zijn nieuwe ploeggenoot, die alleen voor keeper Alan Marriott koel bleef. Kort daarna had Sturridge de 0-2 op de voet, maar de scherpte ontbrak bij die doelpoging.

Mansfield, nummer negen uit de Conference National, had weinig in te brengen tegen Liverpool. Toch bleef de schade lang beperkt tot één tegendoelpunt. The Reds hadden wel het geluk dat de arbitrage een handsbal van Joe Allen niet met een penalty bestrafte. Tien minuten na rust besloot Brendan Rodgers Suarez in te brengen.

De manager van Liverpool zag de Uruguayaan de voorsprong verdubbelen. Suárez schoot eerst tegen Marriott aan en kreeg de bal via zijn hand weer voor de voeten. Toch mocht de oud-Ajacied door en scoorde hij de 0-2. In de slotfase deed Matthew Green iets terug voor Mansfield, maar een stunt bleef uit in de slotminuten (1-2).