[FA Cup] Swansea en Arsenal op herhaling

Swansea City en Arsenal moeten op herhaling in de FA Cup. De Premier Leagueclubs kwamen zondagmiddag in hun derderondeduel een 2-2 remise overeen. De slotfase verliep spectaculair. Arsenal boog tussen de tachtigste en 82e minuut een 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong, maar incasseerde vier minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker.

Bij de thuisploeg hadden de Nederlanders Michel Vorm, Dwight Tiendalli en Jonathan de Guzman een basisplaats en viel Kemy Agustien twintig minuten voor tijd in.

Swansea leek aanvankelijk op de zege af te stevenen. Elf minuten na rust kwam de ploeg van Michael Laudrup op voorsprong via de Spaanse goalgetter Michu. Arsenal maakte vervolgens jacht op de gelijkmaker, maar liet een aantal grote kansen onbenut.

In de tachtigste minuut was het eindelijk raak voor Arsenal, via Lukas Podolski. De Londenaren hadden de smaak te pakken en namen twee minuten later zelfs de voorsprong na een schitterende goal van Kieran Gibbs. Het momentum lag bij Arsenal, maar toch kwam Swansea langszij. Danny Graham werd bij een corner volledig vrijgelaten en schoot hard raak in het dak van het doel.

In de slotfase waren beide ploegen nog dicht bij de zege. Vorm redde knap op een kopbal van Laurent Koscielny, waarna Tiendalli even later aan de andere kant in het zijnet schoot. De replay is vermoedelijk later deze maand.