[FA Cup] Manchester United op herhaling door Van Persie

Manchester United heeft met veel geluk een replay uit het vuur gesleept in de FA Cup tegen West Ham United. Robin van Persie redde zijn ploeg.

Manchester United (met Alexander Büttner in de basis en Robin van Persie op de bank) had de eerste helft het meeste balbezit, maar West Ham deed niet onder voor de koploper van de Premier League. Na twaalf minuten kwam United zelfs met de schrik vrij toen Paul Scholes een inzet van Alau Diarra van de lijn haalde.

Na 23 minuten wist United als eerste te scoren. Javier 'Chicarito' Hernández gaf een voorzet in de zestien die ineens werd binnengeschoten door Tom Cleverley. Maar vier minuten later kwam West Ham alweer langszij, toen James Collins een voorzet van de recent aangekochte Joe Cole binnenkopte.

Tot aan bijna een uur spelen waren er weinig grote kansen. Na 59 minuten kopieerde West Ham echter de 1-1. Opnieuw was het Joe Cole die een voorzet de zestien inbracht, en opnieuw was het James Collins die de bal knap achter David de Gea kopte in de lange hoek.

Acht minuten na de 2-1 kwam Robin van Persie in de ploeg voor Hernández. En in de eerste minuut van de blessuretijd schonk hij United veel opluchting. Ryan Giggs speelde een diepe pass op de Nederlander die de bal ineens doodlegde met zijn voet, een tikje vooruit speelde, en de bal met rechts in de lange hoek schoof.

Door het gelijkspel gaan beide ploegen op herhaling op Old Trafford. De speeldatum hiervoor is 16 januari.