Mancini: "Van Persie bepalend voor de titel"

Roberto Mancini denkt dat Robin van Persie wel eens bepalend kan zijn voor wie er dit jaar de Premier League wint. De coach van Manchester City, die eerder al aangaf dat zij deze zomer dichtbij een deal rond van Persie zaten, denkt dat de Nederlander onmisbaar is voor aartsrivaal en stadsgenoot United.

"Van Persie is het verschil tussen ons", zei de Italiaanse oefenmeester vandaag. City staat op het moment tweede, op zeven punten van United. "Wij wilden hem graag omdat we wisten hoe belangrijk hij kan zijn", vervolgde Mancini. "Hij heeft Uniteds situatie compleet veranderd." Van Persie scoorde in eenentwintig wedstrijden voor Manchester United zestien keer, vaak op beslissende momenten.

Mancini gaf wel aan dat hij nog steeds vertrouwen heeft in zijn spitsen, ook al hebben Balotelli en Tevez de laatste tijd moeite om het net te vinden voor hun club. Ook Agüero en Dzeko stonden langere tijd droog, maar rekenden in de laatste twee wedstrijden tegen Stoke en Norwich af met hun doelpuntloze reeks.

"Ik ben nog steeds erg blij [met ze]," aldus Mancini. "Maar met Van Persie erbij hadden we misschien met drie spitsen gespeeld. Met zo'n belangrijke speler kun je je team echt verbeteren."